utorak, 8. ožujka 2011.

Ozujak i slicne pizdarije

Na istoku, nazalost, nista nova. Kao i kod vecine vas, jedino kaj imamo za prijaviti je ustaljen ritam monotone svakodnevice. Kao sto "pjesma" kaze: poso, kuca, kuca, poso...

Nedavno je vlast Hong Konga, tocnije lokalna varijanta ministra financija iznijela svoj budzet za nadolazecu godinu (ovdje financijska godina traje od 01.04. - 31.03.). Isti je bio dugo ocekivani, jerbo prema obicaju govori i kaj bu tocno vlada napravila sa viskom koji je ostvaren (!!! pazis Jaca? Milane?). Naime HK-u ide tak dobro u zivotu da ima visak od hk$ 70 milijardi (oko 50 milijardi kuna). S obzirom da na vlasti nisu balkanci, vecina ne zavrsi po privatnim dzepovima i koferima vec se vraca nazad pucanstvu u obliku manjih racuna za struju, injekcija u mirovinske fondove ili kako vec.

Ove godine je trebalo svima biti skinuto 6000 sa poreznog racuna i isto toliko nadodano u mirovinske fondove. Medjutim raji se to nije svidjalo pa ce mirovinski fondovi ostati mrvicu tanji, ali ce stalni stanovnici HK-a (oni rodjeni ovdje i oni koji su tu 7 godina ili vise) primiti hk$ 6000 ciste love iliti cash-a. Nama dvoma ostaje veselje umanjenog racuna za porez, sto je opet dobro s obzirom da je i to vise nego nista.

Takodjer, prijavil sam se za natjecanje u lokalnoj atletskoj ligi. Isto bu se odrzalo 03.04. i namjera mi nije pobijediti vec zabaviti se. ZIHER!!!!!! Onaj koji je izjavio da dovoljno sudjelovati, vjerojatno nikad nije pobijedio. Taj nek nastavi to pricati svojoj djeci prije spavanja. Moja buju djeca slusala ispravnu verziju: POBIJEDI, POBIJEDI, POBIJEDI!!! Drz'te fige za tocno25 dana negdje oko 7-8 ujutro po vasem vremenu. Iskreno, lokalni decki nisu prevec dobri i pobjeda ne bi trebala biti upitna ukoliko ne podbacim. Za sada sve ide po planu.

to je vise manje sve od (ne)zanimljivosti u ovom trenutku. Mozete primijetiti da se na blogu mozete predbiljeziti da nas pratite. Kliknite, upisite se i budite u toku.

Pooooooozdrav!

Nema komentara:

Objavi komentar